Logo_Robor-01

Wolfalarm

Wolfalarm

Over de wolf hebben veel mensen wat te zeggen en de meningen lopen uiteen. Bij Robor Electronics zoeken we hierin de balans. We kijken hoe we zowel de mens als de wolf kunnen helpen. Niet kijken naar wat er niet kan, maar helpen op de plekken waar het wel kan. En wat we wel kunnen is de wolf detecteren.

Voor dit doel hebben we het Wolfalarm ontwikkeld. Hiermee kunnen we detecteren of het om een wolf gaat of niet. We gebruiken hiervoor een camerasysteem en we plaatsen deze op de gewenste locatie. Het camerasysteem stuurt de beelden door naar de server van Robor Electronics. De software die we ontwikkeld hebben zorgt ervoor dat andere dieren dan de wolf eruit gefilterd worden. Staat er een wolf op het beeld dan wordt deze foto doorgestuurd naar de eigenaar of verantwoordelijke van het triggerpunt en deze ontvangt een herhalende melding op de telefoon. Dit is een heel proces maar het systeem is zo ontwikkeld dat het binnen 1 minuut duidelijk is of er ergens een wolf loopt.

Dankzij het Wolfalarm wordt het inzichtelijk waar de wolven zijn en kan hiermee gewerkt gaan worden. Met als eindresultaat dat er ruimte komt voor de wolf en ruimte blijft voor de schapen of koeien. De verschillende partijen zullen samen moeten werken, daarom is het ook zo belangrijk dat ze tot een praktische oplossing komen. Het detecteren van de wolf, met behulp van het Wolfalarm, is een eerste stap in de goede richting.

Hardware

De hardware van het Wolfalarm is een (4G) camerasysteem.

Software

De software die bij het Wolfalarm hoort is een app die verbinding maakt met het camerasysteem. Middels AI worden de foto’s die met het camerasysteem worden genomen geanalyseerd. Wanneer er een wolf op de foto staat dan krijgt de gebruiker direct een melding op zijn mobiele telefoon en wordt de foto meegestuurd. Andere gedetecteerde dieren worden genegeerd en hiervan wordt geen melding gedaan.