Logo_Robor-01

Faunadrone

De Faunadrone

Reekalfjes en weidevogelnesten liggen beschut in het hoge gras. Wanneer de boer zijn hoge gras wil gaan maaien, ontstaat er een probleem. Veel mensen denken dat zulke dieren bij het horen van het geluid van de trekkers wel het bos in vluchten. Niets is minder waar, dit met alle gevolgen van dien. Een verlies voor de natuur en een trauma voor de boer en loonwerker.

De Faunadrone is zeer efficiënt doordat de drone simpelweg aan de app doorgeeft waar de nesten of reekalfjes te vinden zijn. De drone wordt hierdoor maar kort gebruikt en kan snel verder naar de volgende boer die op het punt staat om te gaan maaien. De boer kan vervolgens zelfstandig op pad om de spots na te lopen en de nesten of reekalfjes te zoeken. Hij hoeft niet op de boswachter te wachten. Het enige wat hij nodig heeft is de app die de koppeling met de drone maakt.

Hardware

De Faunadrone is door 1 persoon te bedienen. Het is compact zodat alles in één koffer past. Alle accu’s zijn op te laden in de koffer. De drone is handzaam, licht van gewicht, compleet en gebruiksklaar. Alles draait op de drone accu, dus ook de remote en een ultrabright tweede scherm hoeven niet afzonderlijk opgeladen te worden. Er worden standaard 6 accu’s meegeleverd met een totale vliegtijd tot 4 uur. Evenals een hoge kwaliteit statief voor eenvoudige bediening van de software, drone en camera’s in het veld.

Wat zit er in een pakket?

  • Drone DJI Mavic3 Thermal.
  • Met gestabiliseerde optische zoomcamera en high-res thermische camera in één.
  • Ultrabright tweede scherm, maakt optimale bediening software en camera mogelijk.
  • One for all poweradapter (accu-voeding voor remote en scherm)
  • Hoge kwaliteit statief.
  • Koffer met geïntegreerd oplaadsysteem.
  • 32Gb U3 SD-card.

Software

De Faunadrone komt met speciaal voor deze toepassing ontwikkelde software “Fauna Detect”. Deze software maakt het zoeken van weidevogelnesten en of reekalfjes heel efficiënt en eenvoudig. De software maakt binnen enkele seconden een vluchtplan. Posities van nesten of reekalfjes worden opgeslagen in de Fauna Detect app.

Een tweede app genaamd “Spot Finder” is beschikbaar met overzicht van hotspot locaties met foto’s voor de loonwerker of boer die het gras maait. Er is ook een koppeling mogelijk met andere apps zoals bijvoorbeeld de boerenlandvogel-monitor, Google-maps of Telegram. De app geeft tevens een overzicht van het aantal bevlogen hectares en loggen van de vlucht. De Fauna Detect software komt met 3 jaar support en recht op updates van de doorontwikkeling.